Moordpartij in Californië (VS) door “toegewijde moslim”

Gisteren heeft in California een goed geplande moordpartij plaatsgevonden. 14 doden en 17 gewonden. De daders, een man en een vrouw, zijn allebei moslim. Doelgericht gingen ze te werk. Volgens de vader van één van de daders was zijn zoon een “toegewijde moslim”. Hij was in Amerika geboren, had een goede opleiding genoten en een baan als milieu inspecteur. De politie sluit een terroristisch motief niet uit.

Update: In de woning van het schuttersechtpaar (moslims van Pakistaanse afkomst) zijn explosieven en veel munitie gevonden. Dit wijst op een vergaande radicalisatie bij het stel. De mannelijke schutter had verder contacten met andere internationale verdachten van terreur. Voor de schietpartij zou het stel hun 6 maanden oude baby bij een grootouder hebben achtergelaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.