Europa buigt voor Turkije

Europa buigt voor Turkije. Het land krijgt maar liefst 3 miljard euro in ruil voor de opvang van vluchtelingen en het dichtgooien van de grenzen. Het lijkt erop dat Europa is gezwicht voor de kennelijke chantage met migranten. Turkije ziet dit, terecht als een overwinning. Een overwinning van de islam op het Westen. Europa had er ook voor kiezen om een ander antwoord te geven. Een duidelijk antwoord, net als de Russen. Nu heb ik ook niet veel op met de Russische politiek, maar ik ben er niet van overtuigd dat in zee gaan met Turkije op deze wijze Europa veel goed zal doen. Zeker nu er steeds sterkere aanwijzingen zijn dat IS via Turkije olie verkoopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.