School Italië: kerstconcert vanwege moslims afgezegd

Op een school in Italië, in het plaatsje Rozzano heeft de directeur van een basisschool het traditionele kerstconcert afgezegd. De schooldirecteur is bang dat moslimleerlingen zich geprovoceerd zouden kunnen voelen. Moslims zouden juist na de aanslagen in Parijs zich geprovoceerd kunnen voelen door kerstliederen. Ook wil de schooldirecteur alle kruisen uit het klaslokalen laten verwijderen.

Het mag duidelijk zijn dat moslims in deze houding zullen ervaren dat Christenen voor hen buigen. Uiteraard moeten Christenen moslims die niet gewelddadig zijn tegenover anderen respecteren. Maar we hoeven ons niet minder te voelen dan hen en voor hen te buigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.