Buma (CDA) wil AIVD meer bevoegdheden geven

CDA-fractievoorzitter Buma wil de AIVD in de strijd tegen terrorisme meer bevoegdheden geven. Uiteraard is het een goede zaak dat de AIVD voldoende mogelijkheden krijgt in de strijd tegen de terreur.

Het is alleen merkwaardig dat daarvoor kennelijk alle burgers afgeluisterd en afgetapt moeten gaan worden. Het lijkt inmiddels toch wel duidelijk te zijn waar de terreur vooral vandaan lijkt te komen. Die komt toch van figuren die op grond van hun geloof menen het recht te hebben een ander het hoofd te mogen afhakken of te doorzeven met kogels? Schreeuwden ze in Parijs niet zoiets als “Allahu Akhbar”? Is het niet beter om dergelijke figuren gewoon goed in de gaten te houden en de gewone burger daartegen te beschermen?

Waarom geven we wel onze gegevens aan supermarkten? Misschien omdat die ons meer geven dan de overheid? Want waar blijft die beloofde lastenverlaging nu?

Tja, en als D66-er Plasterk belooft dat de privacy van burgers is gewaarborgd, dan kunnen we allemaal heel gerust zijn. Volgens mij weten we dan zeker dat onze gegevens met anderen gedeeld worden zonder dat we er bonuspunten voor krijgen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.