Egyptische geestelijke: moslims grootste slachtoffer moslimterreur

Volgens de belangrijke moslimgeestelijke zijn moslims zelf de grootste slachtoffer van terreur. Wat hij m.i. zou moeten vertellen is dat deze terreur afkomstig is van islamieten, mensen die zich voor hun terreur dezelfde koran lezen als hij. Vandaar ook zijn oproep om de islam niet meer met aanvallen door extremisten te associëren.

Hij deed een oproep aan het Westen om te stoppen met geweld tegen moslims, zoals het verbranden van korans en aanvallen op moskeeën.

Het merkwaardige is dat deze geestelijke geen oproep lijkt te doen aan de zgn. moslim extremisten om hun terreur te stoppen.

Opvallend is dat hij geen enkele oproep lijkt te doen om geweld van moslims in veel moslimlanden, ook in Egypte, tegen andersgelovigen zoals de koptische Christenen, te stoppen. Het mishandelen, gevangenzetten of zelfs vermoorden van christenen en het slopen en verbranden van kerken is helaas geen uitzondering. Want ook dat is terreur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.