Aanslagen in Parijs

Mogelijk meer dan 120 doden door diverse aanslagen in Parijs. De zelfmoordaanslagen, schietpartijen en de gijzeling doen sterk vermoeden dat het hier om terreur door moslims gaat. Volgens een ooggetuige zou door de gijzelnemers de woorden “Allahoe akhbar” (Allah is groot) geroepen zijn.

De aanslagen lijken uiterst goed voorbereid te zijn. Een aanslagpleger is mogelijk een Syrische “vluchteling” die recent via Griekenland de EU is binnengekomen. Als dat waar is moet dat voor de EU, maar ook voor de individuele landen, reden zijn om de grenzen, m.n. de buitengrenzen, goed te gaan bewaken. De EU moet een gemeenschappelijke, krachtige en duidelijke vuist maken tegen de onmenselijke terreur door moslims. Het wordt m.i. verder steeds moeilijker om deze terreur los te zien van de islam, de koran, en de ongecontroleerde toestroom van “vluchtelingen” uit landen als Afghanistan en Syrië. Assad durft zelfs de Frankrijk de schuld van de aanslagen in de schoenen te schuiven. Uiteraard zijn er ook moslims die wel vredelievend zijn, en uiteraard zijn er ook echte vluchtelingen. Maar het is duidelijk dat deze moslim terroristen geïnspireerd worden door de koran. Dit soort meedogenloze en niets en niemand ontziende geweldenaars moeten koste wat het kost gestopt worden voordat er meer onschuldige slachtoffers vallen.

Het zou verder mooi zijn als vredelievende moslims zich niet alleen duidelijk en ondubbelzinnig tegen dergelijk terreur uitspreken, maar zich ook actief gaan inzetten voor bijvoorbeeld achtergestelde minderheden, zoals (gevangen) christenen, in moslimlanden. In diverse sociale media in Arabische landen worden deze terreurdaden helaas zelfs geprezen.

Anders is het gevaar niet ondenkbaar dat dergelijke gebeurtenissen ook naar andere Europese landen, inclusief Nederland, zullen overslaan. Vandaag Parijs, morgen Amsterdam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.