Florida (VS): juridische bescherming voorgangers die geen homohuwelijk willen sluiten

De Amerikaanse staat Florida overweegt juridische bescherming van voorgangers en kerken die niet willen meewerken aan een homohuwelijk. Nu het homohuwelijk in heel Amerika legaal is geworden, is deze bescherming hoogstwaarschijnlijk tegen de LGBT-beweging geen overbodige luxe. Immers, ambtenaar Kim Davis werd al in de gevangenis gegooid omdat ze op grond van haar geloof weigerde mee te werken aan homohuwelijken. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat de LGBT-beweging nu haar pijlen zal richten op voorgangers en kerken die niet geen homohuwelijken willen inzegenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.