EH geeft evolutietheorie podium

De EH heeft de evolutietheorie een podium gegeven. De bekende dr. C. Dekker vindt dat we kinderen moeten leren dat “God en evolutie bij elkaar passen”.

Volgens drs. Sonneveld zou de Here Jezus in Matth. 13:32 leren dat een mosterdzaadje het kleinste is van alle zaden. We weten dat maanzaad nog kleiner is. De redenering die dan volgt komt op het volgende neer: de Bijbel is fout in Matth. 13:32, waarom zou de Bijbel het dan bij het rechte eind hebben in Gen. 1-11.

Echter: het Griekse woord voor “kleinste” kan ook in vergelijkende zin worden gebruikt: het mosterdzaadje als één van de kleinste zaden.

Eigenlijk is het te gek voor woorden dat we onze kinderen zouden moeten leren dat God en evolutie bij elkaar passen. Evolutie en dat wat de Bijbel leert over het scheppingswerk van God als historisch gegeven zijn niet met elkaar te verenigen. Het is wat mij betreft dan ook onbegrijpelijk dat de EH voor dit soort zaken een podium wil geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.