Katholieke priester tegen homohuwelijk geweigerd

Een Katholieke bijeenkomst heeft de Dominicaanse priester Giorgio Carbone geweigerd vanwege zijn standpunt tegen het homohuwelijk. Hij beweerde verder dat homostellen meer kans hebben om te overlijden door cardiovasculaire en ademhalingsziekten.

De priester zou de resultaten van een onderzoek uit 2013 niet goed hebben weergegeven. Het onderzoek zou juist bevestigen dat sinds de introductie van het homohuwelijk in Denemarken in 1989, het aantal sterfgevallen bij getrouwde homostellen significant is gedaald, m.n. bij mannen.

Volgens onderzoeksleider Dr. Morten Frisch is het “voor mannen in Denemarken gevaarlijker om ongetrouwd on gescheiden te zijn dan getrouwd te zijn met een andere man“.

Hoe zou dit kunnen? Dat wordt duidelijk als verder onderzoek wordt gedaan. Een deel van het gedaalde sterftecijfer onder getrouwde homoseksuele mannen komt door de ontwikkeling van medicijnen tegen HIV en AIDS! Hoe je het ook wendt of keert: homoseksuele mannen worden vaker door deze ziekten getroffen. Daarnaast is het duidelijk dat sterftegevallen onder getrouwde lesbiennes veel minder spectaculair zijn gedaald. Ook het aantal zelfmoorden onder getrouwde lesbiennes is veel hoger dan onder getrouwde heteroseksuele vrouwen.

Daarnaast zijn sterftegevallen onder getrouwde heteroseksuele stellen het laagst!

De vraag is dan ook of er werkelijk een verband is tussen het dalende sterftecijfer onder homoseksuele mannen en het homohuwelijk. Of dat het verband meer is tussen het dalende sterftecijfer onder homoseksuele mannen en de ontwikkeling van medicijnen tegen HIV en AIDS. De vraag blijft hoe het natuurlijk kan dat homoseksuele mannen vaker door deze aandoeningen worden getroffen.

Het zou dan ook best zo kunnen zijn dat de priester op z’n minst wel een punt heeft in zijn uitspraken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.