Druk om trouwambtenaar (VS) vanwege weigeren sluiten homohuwelijk

Een trouwambtenaar in Rowan County in de staat Kentucky (VS) die weigert om homohuwelijken te sluiten vanwege haar geloof, is door twee lesbiennes aangeklaagd. De districtsrechter verplichtte haar vorige week om huwelijksakten aan stellen van hetzelfde geslacht te verstrekken, ondanks dat ze daar vanwege haar geloof niet aan mee wil werken. Dezelfde rechter wees wel het verzoek toe om de beslissing op te schorten totdat in hoger beroep uitspraak is gedaan.

Ook in deze zien we dat het voor gelovigen die vasthouden aan het huwelijk tussen man en vrouw alleen, steeds moeilijker zal worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.