Veroordeling voor niet willen maken bruidstaart homostel

Een homostel kon niet trouwen in Colorado, dus gingen zochten ze hun heil in Provincetown, Massaschusetts, meer dan ruim 3000 km verder. Daar trouwden ze in 2012. Bakker Jack Philips wilde geen bruidstaart voor hen maken, dus kochten ze die bij een andere bakker in de omgeving van Denver.

Het homostel heeft de bakker voor de rechter gedaagd vanwege deze weigering. De rechter heeft het homostel in het gelijk gesteld. De bakker mag zich niet beroepen op zijn godsdienstvrijheid en moet een forse schadevergoeding betalen. Klanten mogen niet gediscrimineerd worden vanwege hun “seksuele oriëntatie”. De rechter was niet van oordeel dat de vrijheid van meningsuiting van de bakker aangetast werd. En ook zijn vrijheid om zijn godsdienst te beleven door van hem te vragen iets te doen wat tegen zijn geloof ingaat.

Bovenstaande laat zien dat acceptatie van het homohuwelijk verstrekkende gevolgen kan en zal hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.