Breuk met PCUSA vanwege toestaan homohuwelijk

De Onafhankelijke Presbyteriaanse Kerk van Brazilië (IPIB) en de Evangelisch-Presbyteriaanse en Gereformeerde Kerk van Peru (IEPRP) hebben de banden met de Presbyteriaanse Kerk in de Verenigde Staten (PCUSA) verbroken. Eerder dit jaar gaf de PCUSA ruimte aan verbintenissen van mensen van hetzelfde geslacht, waaronder ook het homohuwelijk.

In maart van dit jaar wijzigde de PCUSA het artikel over het huwelijk in haar grondslag. Daar werd over het huwelijk gesproken als “een verbintenis tussen twee mensen, een man en een vrouw”. Over het huwelijk wordt gesproken als “een verbintenis tussen twee mensen, traditioneel tussen man en een vrouw”.

Voorgangers in de PCUSA mogen nu dus ook een “homohuwelijk” zegenen.

Lees ook het bericht op OneNewsNow.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.