Bevorder meerdere seksuele partners?

Laura Spauwen van GGD Zuid-Limburg is het een optie om de SOA-test gratis te laten blijven voor mensen die aan partnerruil doen, de zgn. ‘swingers’. Voor andere risicogroepen zoals prostituees en mannen die met mannen seks hebben (homoseksuelen) is de SOA-test al zonder kosten.

Vanuit het gezichtspunt van de GGD zullen er ongetwijfeld goede redenen zijn voor dit voorstel. Het is uiteraard te prijzen dat men er alles aan wil doen om anderen te beschermen tegen SOA’s.

Maar toch vraag ik me af of dit, vooral in het licht van de Bijbel, werkelijk een goede oplossing is. De Bijbel is uiterst negatief, niet alleen over homoseksuele praktijken, maar ook over seksuele relaties buiten het huwelijk. De Bijbel noemt dit overspel. De enige relatie waarin volgens de Bijbel seksualiteit legitiem beleefd kan en mag worden, is het huwelijk tussen man en vrouw (Gen. 1:26, 17; 2:18-24). ‘Swingen’ is dan ook zonder meer taboe binnen de Bijbel

Met dit voorstel worden m.i. hoe dan ook seksuele contacten buiten het huwelijk bevorderd. Het risico op een SOA zou immers ook enigszins remmend kunnen werken op het zgn. ‘swingen’. Zou het niet beter en eerlijker zijn om gewoon huwelijkstrouw te promoten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.