Microsoft Windows 10 is uit!

Gisteren heeft Microsoft de nieuwste versie van hun desktop operating system, Windows 10, uitgebracht. Wie een legale en geactiveerde licentie van Windows 7/8/8.1 heeft, kan gratis upgraden naar Windows 10. Belangrijke veranderingen zijn terugkeer van het Start Menu (niet aanwezig in Windows 8/8.1) en de nieuwe browser, Edge, waarin Adobe Flash Player al in geïntegreerd is. Silverlight wordt niet meer ondersteund in deze browser. Daarnaast zijn er sommige zaken verplaatst. Als je de Control Panel opent, zul je niet meer een Windows Update applet aantreffen. Deze is te vinden bij Settings->Update & Recovery. Daarnaast kun je virtuele bureaubladen maken en alle geopende taken in één weergave bekijken.

Gisteren heb ik Windows 10 als test op een laptop geïnstalleerd (upgrade van Windows 7). Windows 10 installeerde probleemloos en draait goed.

Voordat u in een productie omgeving of voor u belangrijke omgeving overgaat, is het natuurlijk belangrijk dat u eerst controleert en zelf test of de voor u belangrijke applicaties ook onder Windows 10 probleem blijven werken! Maak altijd eerst een backup van al uw belangrijke (persoonlijke) bestanden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.