Planeet die op aarde lijkt ontdekt door ruimtetelescoop Kepler

Door de ruimtetelescoop Kepler is een planeet ontdekt die op de aarde lijkt. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie NASA bekend gemaakt. De planeet is Kepler-452b genoemd. De planeet is een stuk groter dan de aarde (60% groter) en waarschijnlijk steenachtig. De planeet is ver van onze aarde vandaan: ruim 1.400 lichtjaren ver (1 lichtjaar is 9,5 biljoen km). De temperatuur op de planeet is vergelijkbaar met die op aarde. Volgens NASA is de planeet ouder dan onze aarde (6 miljard jaar vs. 4,5 miljard jaar).

Uiteraard zal er gespeculeerd worden over mogelijk leven op deze planeet. Als aan de juiste voorwaarden voldaan is, zou het volgens wetenschappers niet onmogelijk zijn dat er in het verleden spontaan leven is ontstaan op deze planeet, net als op de aarde.

Gezien wat de Bijbel zegt, lijkt het mij niet erg waarschijnlijk dat er spontaan leven is ontstaan op deze planeet. Leven ontstaat immers niet spontaan. Leven wordt gegeven door de God en Schepper van de Bijbel, zoals dat ook met al het leven op aarde het geval is (Gen. 1-2; Ps. 33:6).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.