100 miljoen dollar voor zoeken naar buitenaards leven

De Russische billionair Yuri Milner heeft 100.000.000 dollar beschikbaar gesteld voor een zoektocht naar buitenaards leven. Dat maakt hij afgelopen maandag samen met de beroemde Britse natuurkundige dr. Stephen Hawking, bekend. Deze zoektocht wordt duidelijk gevoedt door atheïstische motieven. Dr. Hawking: “We believe that life arose spontaneously on Earth. So in an infinite Universe, there must be other occurrences of life. Somewhere in the cosmos, perhaps, intelligent life may be watching these lights of ours, aware of what they mean“.

Wie de Bijbel kent en serieus neemt, kan bovenstaand project niet anders zien dan als een enorme verspilling van geld. Leven ontstaat niet spontaan. Daar is geen enkel bewijs voor. Leven is een geschenk enkel en alleen van de God en Schepper van de Bijbel (Gen. 1; Ps. 33:6). Intelligent buitenaards leven staat dan ook op gespannen voet met wat de Bijbel leert. Deze $100.000.000 had in deze wereld beter besteedt kunnen worden.

6 thoughts on “100 miljoen dollar voor zoeken naar buitenaards leven

 1. Je moet me toch eens uitleggen waarom de almachtige God beperkt zou worden tot het scheppen van leven op één planeet te midden van zijn voor mensen niet te bevatten schepping. Dient Hij zich te schikken naar de vertaling door mensen van Zijn scheppingsverhaal?
  Als God werkelijk de hele kosmos heeft geschapen zal hij die vast hebben bevolkt met meer wezens die naar zijn beeld geschapen zijn.

  • God is zeker niet beperkt tot het scheppen van leven op één planeet, de aarde. Maar het scheppingsverhaal in Genesis geeft geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat er intelligent leven op andere planeten is. Genesis 1-3/Ps. 8 maken duidelijk dat de mens, en alleen de mens, geschapen is naar Gods beeld.

    • God schiep het heelal, met alle sterren, planeten en het leven enz. omdat Hij het wilde en tot Zijn eer. De mens is daarin uniek, omdat deze als enige geschapen is naar Gods beeld. In Job 38 lezen we dat veel in de schepping gebeurt zonder dat de mens er weet van heeft. Ondanks dat de mens uniek is, moet hij wel zijn geringe plaats tegenover God weten. God is dus geen “enorme verkwister”. Maar God is wel soeverein, Hij hoeft niet aan mensen verantwoording af te leggen over wat Hij heeft gedaan of doet.

     • Hij hoeft niet aan mensen verantwoording af te leggen over wat Hij heeft gedaan of doet.

      Juist. En daarom hoeft hij de mens ook niet vertellen wat hij elders in de kosmos misschien wel heeft gedaan. Waarom zou in de Bijbel moeten staan dat ook in een ander deel van het heelal leven is?

     • Klopt. Maar de Bijbel zelf geeft in elk geval geen enkele aanwijzing voor het bestaan van buitenaards leven. De mens is de enige die naar Gods beeld geschapen is (Gen. 1:26-27/Ps. 8). Dat is m.i. een duidelijke aanwijzing dat er volgens de Bijbel in elk geval geen intelligent leven buiten de mens door God is geschapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.