Homohuwelijk gelegaliseerd in VS

Homostellen hebben in heel Amerika het grondwettelijk recht gekregen om te trouwen. Vijf van de negen rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof hebben hier voor gestemd.

M.i. zal deze uitspraak een gevaar voor de vrijheid van godsdienst kunnen gaan worden. Christenen die op gezag van de Bijbel (Gen. 2:18-24; Matth. 19:1-9) vast willen houden aan de overtuiging, dat het huwelijk enkel en alleeen tussen man en vrouw is,  zouden immers als een bedreigening voor het homohuwelijk gezien kunnen worden. Het is verder de vraag in hoeverre kerken en predikanten tegen hun overtuiging in, op termijn gedwongen kunnen worden mee te werken aan het voltrekken van een homohuwelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.