Gevecht tegen homohuwelijk “geestelijke strijd”

Volgens ds. Ronnie Floyd, leidinggevende en voorganger binnen de Southern Baptist Convention (Amerika), is het gevecht tegen het homohuwelijk een “geestelijke strijd”. “We zijn verwikkeld in een geestelijke strijd”,  en “het is nu niet het moment voor de Zuidelijke Baptisten om op te geven”, waren zijn woorden op de jaarlijkse bijeenkomst in Columbus (Ohio) van dit kerkverband.

M.i. onderschatten velen, m.n. ook binnen de kerken, het gevaar van het omarmen van homoseksuele relaties en het homohuwelijk. Natuurlijk moet iemand die een homoseksuele levensstijl wil leven, dat zelf weten. Maar gelovigen horen wel de vrijheid te hebben om een homoseksuele levensstijl op grond van wat de Bijbel zeg, afwijzen. De “geestelijke strijd” om dit standpunt vast te houden, is m.i. inderdaad begonnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.