Evolutie bij tandwalvissen?

Volgens een studie, gedaan door onderzoekers van de Universiteit van Stanforf, missen dolfijnen en orka’s, en ook andere zgn. tandwalvissen, genen (MX1 en MX2) die nodig zijn voor de bestrijding van virussen. De onderzoekers vermoeden dat dit defect maar liefst 33-37 miljoen jaren geleden ontstaan is door een gemeenschappelijke voorouder. Die zou een ziekte hebben gehad die een slechte uitwerking op de genen hadden.

Tandwalvissen hebben een ander beschermingsmechanisme tegen virussen ontwikkeld. Sommigen spreken van evolutie. Maar is dit werkelijk evolutie? Er is, als we ervan uitgaan dat bovenstaande klopt, geen nieuwe informatie spontaan aan genen toegevoegd. Er is juist informatie verdwenen: de genen MX1 en MX2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.