Green Tea Slim Patch reclame misleidend

Al eerder heb ik bericht over de werkwijze van het bedrijf Green Tea Slim Patch. Op de website van dit bedrijf kunt een u een gratis proefpakket bestellen. U betaalt alleen maar €6,95 verzendkosten. Maar na een paar weken wordt opeens €59,95 van je rekening geschreven. En krijg je nog een pakketje toegestuurd. Ongewild zit je aan een abonnement vast. De meesten zullen de voorwaarden, tactisch verstopt achter een hyperlink, over het hoofd hebben gezien. En als je niet wilt betalen, wordt incassobureau Van Hoek en Partners ingeschakeld. Als je dan niet betaalt, komen er incassokosten bij, te beginnen bij €40. Vanwege de druk en om er maar van af te zijn, betalen velen dan maar.

Over deze werkwijze en misleidingen heb ik eind vorig jaar op vijf punten een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie. Tot mijn grote vreugde werd ik op alle vijf punten in het gelijk gesteld (dossiernr. 2014/00915). Aanvankelijk gaf Green Tea Slim Patch aan om tegen deze beslissing in beroep te gaan. Vandaag heb ik vernomen dat ze hun beroep hebben ingetrokken. Daarmee is de uitspraak van de Reclame Code Commissie definitief geworden.

Gelukkig is Green Tea Slim Patch gestopt met de verkoop van hun product, waarvan de werking ook niet geheel onomstreden en bewezen is.

Mijn advies is dan ook: betaal niets aan GTSP of Van Hoek. Wijs hen vriendelijk op onderstaande uitspraak van de RCC. En laat eventueel afgeschreven geld z.s.m. storneren.

U kunt deze uitspraak nalezen op de website van de Reclame Code Commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.