Tekens van leven op Mars

Tekens van leven op Mars. Dat is de titel van een bericht op MSN. Zouden er dan echt “groene mannetjes” op Mars ontdekt zijn? Nee. Uit het bericht blijkt dat onderzoekers van de Lousiana State University (VS) sporen van koolmonoxide op Mars hebben ontdekt. En koolmonoxide kan door kleine organismen als energiebron gebruikt worden. Ook op aarde zijn er bijvoorbeeld kleine organismen die koolmonoxide omzetten in kooldioxide. Bij deze omzetting komt energie vrij.

Daarnaast is er ook stikstof gevonden op Mars door de Marsverkenner Curiosity, ook belangrijk voor leven.

Maar leven is er niet gevonden….

This entry was posted in Schepping of evolutie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.