Herman van Wijngaarden vs. LKP

Volgens Herman van Wijngaarden is er geen ruimte voor homo’s die op principiële gronden celibatair willen leven. Volgens het LKP is er best ruimte voor dit standpunt. Alleen moet Herman van Wijngaarden dan wel voor zichzelf spreken. En “niet zeggen dat de Bijbel hem oplegt dat hij zo moet leven”.

Dat is nogal wat. Dat je in feite niet meer mag zeggen dat de Bijbel zich niet positief uitspreekt over homoseksuele relaties en praktijken.

Toch is dat wel het geval. Wie de Bijbel leest, kan m.i. moeilijk ontkennen dat in de Bijbel nergens positief over homoseksuele relaties wordt gesproken. Volgens de Bijbel is voor een seksuele relatie alleen plaats binnen het huwelijk tussen man en vrouw. Die mening mag van het LKP kennelijk niet meer uitgedragen worden. M.i. lijkt dit een aantasting niet alleen van het gezag van de Bijbel, maar ook op de vrijheid van godsdienst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.