Voorganger Rob Bell: accepteer homohuwelijk

Volgens de Amerikaanse voorganger Rob Bell is “acceptatie van het homohuwelijk door kerken onvermijdelijk”. Zijn vrouw Kristen beweert zelfs dat “(…) het huwelijk een geschenk is aan de wereld, omdat de wereld meer en niet minder liefde nodig heeft, trouw, commitment, toewijding en opoffering.

Het huwelijk is inderdaad een geschenk van God aan de mens (Gen. 2:18-24). Maar dat huwelijk is volgens de Bijbel wel een verbintenis enkel en alleen tussen man en vrouw.

De wereld heeft inderdaad meer liefde, trouw, commitment, toewijding en opoffering nodig. Maar dan wel richting God en Zijn Woord en de geboden en richtlijnen die Hij daarin aan ons geeft. En niet richting onze eigen verlangens en gevoelens. Ook gevoelens van liefde zijn niet zonder meer een absolute richtlijn. Ook gevoelens van liefde moeten we toetsen aan wat in Gods Woord staat (Matth. 22:37-39).

Het homohuwelijk gaat m.i. zo duidelijk in tegen wat God ons leert in Zijn Woord, de Bijbel, dat het moeilijk is om vol te houden dat dit “een geschenk is aan de wereld”. En als het wel een geschenk is aan de wereld, dan zeker niet van God …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.