Tand zeeslak: ontwerp of toeval?

Volgens wetenschappers is de tand van de zeeslak het sterkste natuurlijke materiaal. Is deze tand nu geschapen of ontstaan door tijd en toeval. Christenen geloven in het algemeen, zoals de Bijbel het ook duidelijk leert, dat al het leven niet toevallig ontstaan is, maar geschapen door God. Opmerkelijk zijn dan ook de volgende woorden van betrokken wetenschappers:

“This discovery means that the fibrous structures found in limpet teeth could be mimicked and used in high-performance engineering applications such as Formula 1 racing cars, the hulls of boats and aircraft structures.

Professor Barber said: “Biology is a great source of inspiration when designing new structures but with so many biological structures to consider, it can take time to discover which may be useful.””

Deze bijzondere tand, volgens seculiere wetenschappers door tijd en toeval ontstaan, is een grote bron van inpsiratie en zou van dienst kunnen zijn bij veeleisende ontwerpen zoals Formule 1 raceauto’s en de bouw van boten.

Opmerkelijk waar tijd en toeval kennelijk toe zouden kunnen leiden. Persoonlijk geloof ik daarom liever dat deze tand, net als de rest van de schepping, ontworpen en gemaakt is door God.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.