Grotere kans ontstaan leven in heelal?

Wetenschappers hebben 5 planeten ontdekt die relatief kort (2 miljard jaar) na het ontstaan van het heelal (13,5 miljard jaar geleden) zouden zijn ontstaan. Volgens een betrokken wetenschapper vergroot dit de kans op het ontstaan van leven elders in het heelal.

“Now that we know that these planets can be twice as old as Earth, this opens the possibility for the existence of ancient life in the galaxy,” says Tiago Campante at the University of Birmingham in the UK.”

Tot nog toe is het spontaan ontstaan van leven (abiogenese) zonder invloed van buitenaf een onbewezen. Geloof in abiogenese wordt kennelijk gedreven door een ontkennen van het bestaan van de God van de Bijbel, die hemel en aarde en al het leven heeft geschapen.

De kans is dat we spontaan ontstaan leven vinden op andere planeten is m.i. dan ook geheel afwezig. Als er leven is buiten de aarde, dan is dat door God geschapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.