Veel planeten in Melkweg waarop leven mogelijk zou zijn?

Volgens Australische onderzoekers zijn er vele miljarden planeten in de Melkweg waarop leven mogelijk is. Kreeg je vroeger weleens het idee dat er vele soorten buitenaardse wezens in geavanceerde ruimteschepen door het heelal reizen, tegenwoordig is men wat voorzichtiger. En dat idee werd gevoedt door films en series als Star Wars en Star Trek. De levensvormen op andere planeten zullen waarschijnlijk eenvoudige organismen zijn, zegt onderzoeker Charley Lineweaver.

Voor hen die vasthouden aan de Bijbel als gezaghebbend Woord van God zal dit alles niet verbazen. De Bijbel leert immers dat leven niet toevallig en spontaan kan ontstaan. Alleen God kan leven scheppen en geven. Waar leven is, is dat door God geschapen en niet toevallig en spontaan ontstaan. De Bijbel leert verder dat alleen de mens geschapen is naar het beeld van God (Gen. 1:26-27). Natuurlijk kan God op andere planeten leven scheppen. We vinden dat echter niet terug in de Bijbel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.