Raad van Europa: Stop discriminatie christenen

Volgens de Raad van Europa moeten christenen gebruik kunnen maken van het recht op gewetensbezwaren. Ook ambtenaren die vanwege hun religieuze overtuiging geen homohuwelijk kunnen voltrekken. De Raad spreekt in de resolutie over de “aanpak van intolerantie en en discriminatie, speciaal tegen christenen”. De resolutie, die ingediend is door het Moldavische parlementslid Valeriu Ghiletchi. Hij is lovend over de gelijkstelling in Nederland van openbare en bijzondere scholen. Maar hij betreurt wel door het einde van de “enkelefeitconstructie” in de Algemene Wet Gelijke Behandeling een einde maakt aan het eigen personeelsbeleid bij christelijke scholen.

Het is te hopen dat de aanbevelingen in deze resolutie door de Nederlandse overheid zullen worden overgenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.