Kritiek BJP (India) vanwege plannen normaliseren homoseksualiteit

De regerende partij in India, de hindoeïstische BJP, is onder vuur vanwege plannen om homoseksualiteit in de deelstaat Goa te normaliseren. De deelstaat Goa is vanwege de lange stranden een geliefde bestemming voor toeristen. Het Indiase hooggerechtshof heeft in 2013 het verbod op homoseksuele praktijken bevestigd. Aan de andere kant heeft het hooggerechtshof van Delhi in 2009 al homoseksuele praktijken gelegaliseerd.

Het begaan van homoseksuele praktijken is ieders persoonlijke vrijheid. M.i. is het daarom ook verstandig dat landen homoseksuele praktijken niet onder het strafrecht vervolgen. Ongepast geweld, ook tegen homoseksuelen, moet uiteraard wel bestraft worden. Aan de andere kant zouden landen homoseksuele niet moeten gaan promoten. En moet de vrijheid gerespecteerd en gewaarborgd zijn en blijven voor hen die homoseksuele praktijken afwijzen op grond van hun geloof dat geworteld is in Gods Woord, de Bijbel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.