Nederlaag in VS voor voorstanders homohuwelijk

Een opmerkelijke nederlaag voor voorstanders van het homohuwelijk in de VS. Het Hooggerechsthof heeft de zaak tegen de staat Lousiana verworpen, en onderneemt ook (nog) geen actie tegen vier andere staten. De rechtszaak was aangespannen door voorstanders van het homohuwelijk omdat in Lousiana geen huwelijken tussen stellen van hetzelfde geslacht gesloten kunnen worden.

M.i. is het standpunt van de staat Lousiana (en de andere vier) in lijn met wat de Bijbel leert: een huwelijk kan enkel en alleen gesloten worden tussen man en vrouw (Gen. 1:27; 2:18-24). Het is te hopen dat deze staten hun standpunt zullen weten vast te houden te midden van de druk die op hen gelegd wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.