Walgelijke actie Femen

Met ontbloot bovenlijf heeft een activiste van de feministische groep Femen een beeld van het kindje Jezus uit de kribbe op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad gestolen en er korte tijd boven haar hoofd mee gelopen. De groep Femen moet weinig hebben van de Roomskatholieke kerk omdat deze tegen abortus en het homohuwelijk is.

Het is merkwaardig dat een groep voor het homohuwelijk kan zijn en ook voor abortus. Als mensen de vrijheid willen om te leven zoals ze dat willen, zelfs als dat ingaat tegen wat God ons voorhoudt in Zijn Woord, de Bijbel, dan is dat natuurlijk hun persoonlijke keuze. Maar hoe kun je dan wel voor abortus zijn? Heeft dat ongeboren kind dan geen recht om geboren te worden en in dezelfde vrijheid te leven? Hoe is het mogelijk dat je vecht voor je eigen vrijheid maar tegelijk een ander die vrijheid voor altijd ontneemt.

Maar er zit meer achter de actie van Femen. Zoals gemeld en waarschijnlijk wel bekend doen de vrouwen dit met ontbloot bovenlijf. We lezen van de eerste mensen in het Paradijs, Adam en zijn vrouw Eva, dat ze naakt waren, maar dat ze zich niet voor elkaar schaamden (Gen. 2:25). Na de zondeval kwam aan die situatie abrubt een eind (Gen. 3:10). Naaktheid zien is in principe alleen voor God en je getrouwde partner. Maar verder niet. Aan deze boodschap van de Bijbel hebben de vrouwen van Femen lak. Ze willen hun eigen god zijn. Maar ook die van ons. Want door zich halfnaakt te presenteren, leggen ze ons op dat wij naar hen kijken zoals alleen God naar hen kan en mag kijken.

De mens kan de situatie in het Paradijs niet herstellen. Dat kan alleen God, en dat zal Hij ook eens doen. Dat kan Hij doen door het werk van Zijn Zoon, de Here Jezus, Die mens werd en stierf aan het kruis.

Kortom: de actie van Femen is in één woord walgelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.