“Godsfanaten” en homoseksualiteit

Ronald Giphart schrijft in een column in het wetenschappelijke blad KIJK of homoseksualiteit natuurlijk is en of dieren homoseksueel kunnen zijn. Hij schrijft o.a. het o.a. volgende:

“Godsfanaten zien homoseksualiteit als een onnatuurlijke zonde.”

Tja, je bent direct een “godsfanaat” als je homosekualiteit als zonde ziet. En zo lezen we in het artikel meerdere ad hominem argumenten.

Nee, als je als homoseksueel wil leven, hoef je echt geen toestemming te vragen de “imaginaire vriendje” van de “godsfanaten”. God heeft mensen diverse adviezen, maar ook geboden gegeven voor het leven. Maar ieder mens is op deze aarde vrij zich aan Gods richtlijnen te houden. Wel met de kanttekening dat je daar dan ook de gevolgen van moet dragen. Je bent immers zelf verantwoordelijk voor je gedrag en leven.

Wie als homoseksueel wil leven: die vrijheid heb je. Zeker in dit land. Vanuit de adviezen van het “imaginaire vriendje”, zoals ik deze lees in de Bijbel, kan ik echter niet anders dan homoseksuele praktijken afraden en afwijzen. De Bijbel is immers duidelijk afwijzend, niet alleen wat betreft homoseksuele praktijken, maar ook “kindermoord, verkrachting en kannibalisme”.

Jammer dat Giphart niet alleen op m.i. onsmakelijke, maar ook intolerante en belerende wijze zijn opvatting aan “godsfanaten” wil opdringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.