Malala solidair met Palestijnen

De Pakistaanse (inmiddels vrouw) Malala heeft zich solidair verklaard met Palestijnen. Kritiische reacties bleven niet uit. Een twitteraar vraagt haar: “Wat moet ik met mijn kinderen? Ze zijn 4 jaar 3 en 3 maanden. Moeten ze zich schuilhouden in kelders om zich te beschermen tegen raketten afgevuurd door Palestijnse terroristen in Gaza?” Opmerkelijk is haar solidariteitsverklaring zeker te noemen. Ze werd op 15-jarige leeftijd (in 2012) door leden van de islamitische Taliban in het hoofd geschoten omdat ze naar school ging. Ze overleefde. In Engeland werd ze geopereerd en mocht naar school in Birmingham. Juist van een persoon als Malala zou je toch ook iets meer sympathie voor de Israëlische zaak hebben verwacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.