VS: Max Lucado biedt excuses aan voor preek uit 2004 waarin hij homoseksualiteit afwijst

De Amerikaanse voorganger en schrijver Max Lucado heeft zijn excusus aangeboden voor een preek uit 2004 waarin hij homoseksualiteit afwijst en vergelijkt met incest. In zijn preek zegt hij o.a.: “Hoe zal homoseksualiteit onze cultuur beïnvloeden? Hoe zit het met de verspreiding van ziekte? Als de homolevensstijl en het homohuwelijk worden onderschreven – wat volgt er dan? Polygamie? Gelegaliseerde incest? Als we geen lijn kunnen trekken, worden er dan zowiezo nog wel lijnen getrokken? Mannen en vrouwen waren niet bedoeld voor hetzelfde geslacht, maar het tegengestelde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.