Turkse leider “speelt rol bij opkomst salafisme in Nederland”

Volgens het NCTV zou de Turske leider “een rols spelen bij de opkomst van het salafisme in Nederland”. Dit zou blijken uit uitgelekte vertrouwelijke stukken. De Turkse leider zout een bewuste islamiseringsstrategie uitvoeren in samenspel met salafistische en soms jihadistische organisaties. Dit kan gevolgen hebben voor de “sociale en politieke stabiliteit in Nederland”. In de stukken wordt een mogelijk verband gelegd tussen de ‘antiwesterse retoriek’ van de Turkse leider en de terroristische aanslag door een Turkse man op een tram in Utrecht in 2019. Bij deze aanslag werden 4 mensen vermoord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.