Avondklok

Zeer waarschijnlijk komt er binnenkort een avondklok tot in elk geval 9 februari. De maatregel is niet geheel onomstreden. Het OMT denkt dat het een effectieve maatregel zal zijn. Volgens anderen zal de maatregel weinig effect hebben op de corona cijfers. Ook burgemeesters twijfelen aan de maatrelegel. Je mag wel naar buiten bijvoorbeeld om de hond uit te laten wat tot gevolg heeft dat de belangstelling voor een “leenhond” opeens is toegenomen.

Het woord “avondklokhond” is misschien wel een mooie kandidaat voor woord van het jaar 2021.

1 thought on “Avondklok

  1. Ik las zojuist in het AD dat de hoogleraar Erasmus Rotterdam grote vraagtekens zet bij dit fenomeen. Muteren van een virus hoeft dit virus niet besmettelijker te maken. Men gaat uit van het slechtste scenario. De besmettingen in Engeland hebben de oorzaak de versoepeling van de regels.

    Zelf meen ik dat hygiëne, en afstand houden enz, voldoende helpt een avondklok en een bezoekregeling en ik meen ook de sluiting van de horeca, lijken overdreven. We moeten discipline betrachten en het bovenstaande in praktijk brengen. Ook wordt het hoogtijd dat kerken hun vrijmoedigheid niet opgeven en gaan samenkomen, met in acht neming van de regels. Maar ga nu niet zeggen dat als men dat doet dat zingen het virus zou stimuleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.