Veelbelovend teken leven op Venus bestaat mogelijk niet

Vorige maand werd de ontdekking van grote hoeveelheven van de stof fosfine gemeld in de atmosfeer van de planeet Venus en werd gespeculeerd dat deze stof gemaakt zou zijn door op Venus aanwezige bacterieën. Voor de stof fosfine is namelijk geen andere verklaring dan dat dit door een levensvorm is gemaakt. Maar deze veelbelovende ontdekking bestaat mogelijk niet. Drie onderzoeken hebben de stof niet gevonden, mogelijk is de eerdere “ontdekking” een fout in de verwerking van gegevens geweest.

Leven op Venus zal niet gemakkelijk zijn. De atmosfeer van deze planeet bestaat uit voornamelijk koolstofdioxide waarin ook druppels zwavelzuur aanwezig zijn . De temperatuur op de planeet kan oplopen tot 470 oC aan het oppervlak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.