Frankrijk: verdachte onthoofding docent is Tsjetsjeense tiener “vluchteling”

De verdachte die gisteren in een buitenwijk van de Franse hoofdstad Parijs een geschiedenis docent onthoofde en vervolgens zelf door de politie werd doodgeschten is vermoedelijk een Tsjetsjeense tiener. De Tsjetsjeen zou leerlingen hebben gevraagd de docent, die cartoons over de islam aan leerlingen zou hebben laten zien, aan te wijzen. De politie heeft inmiddels 9 personen opgepakt n.a.v. deze terroristische aanslag, waaronder de ouders van de verdachte. Voor een leraar in Frankrijk betekent een les in het kader van de vrijheid van meningsuiting, de dood. De Franse president heeft deze aanslag een “islamitische terreur aanslag” genoemd. “Islamitische radicalen” zouden in Frankrijk “een parallelle samenleving willen creeëren zonder de Franse normen en waarden”. De imam die de regering adviseert inzake “islamfobie” heeft de “barbaarse daad” begaan door deze “vluchteling”, veroordeeld, en gezegd dat deze “nooit in de naam van de islam gerechtvaardigd kan worden. Het mag duidelijk zijn dat deze terreur daad de discussie over “islamitisch terrorisme en vrijheid van meningsuiting” zal doen oplaaien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.