Sociale gevolgen sluiting kerken vallen mee?

Dat in de nabije toekomst veel kerken gesloten worden door allerlei oorzaken (kerkverlating, hoge onderhoudskosten, vergrijzing) is duidelijk, waarbij volgens sommigen dat gevolgen heeft voor de “sociale cohesie” in het dorp. Maar deze social gevolgen lijken, volgens onderzoek van het Katholiek Nieuwsblad, erg mee te vallen omdat de sociale functies van de kerk “moeiteloos” overgenomen worden door lokale maatschappelijke organisaties waardoor dorpen het gemakkelijk zonder kerk zouden kunnen stellen. Als dit werkelijk zo is, dan zou je je kunnen afvragen wat zo’n kerk aan gedaan heeft aan de verkondiging van het Evangelie in Woord en daad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.