Nigeriaanse journaliste: “Mijn Nigeriaanse overgrootvader verkocht slaven”

Een Nigeriaanse journaliste en schrijfster vertelt dat haar overgrootvader slaven verkocht. Maar ze vindt dat hij niet mag worden geoordeeld naar de normen en waarden van vandaag. Hij leefde gewoon het leven waarin hij opgegroeid was. “Het beoordelen van de mensen uit het Afrikaanse verleden naar de huidige maatstaven zou ons ertoe dwingen de meerderheid van onze helden als slechteriken te zien, en zou ons het recht ontzeggen om iedereen die niet werd beïnvloed door de westerse ideologie volledig te bejubelen.” Verder lijkt het alsof het niet de Europeanen of Amerikanen waren die begonnen met slavernij: “Het kopen en verkopen van mensen onder de Igbo was al lang aan de gang voordat de Europeanen arriveerden. Mensen werden slaven als straf voor misdaad, betaling van schulden of krijgsgevangenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.