Pakistan: religieuze minderheden onder druk, premier wil “tolerantie”

De maand juli is een zware maand tot nog toe voor relgieuze minderheden in het islamitische Pakistan, en sommigen waarschuwen dat de tijden nog zwaarder zullen worden nu de premier twijfelt tussen het maken een meer pluralistische natie en zijn conservatieve islamitische overtuigingen. Zo werd een Christen neergeschoten omdat hij in Peshawar in een islamitische buurt een huis had gehuurd. Andere Christen, een voorganger, zijn vrouw en 12-jarige zoon werden in oost-Punjab geslagen door islamitische buren en verteld de buurt te verlaten.”Jullie zijn ongelovigen” zouden de aanvallers hebben geschreeuwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.