Iran: doden door corona stijgt naar 2.077, angst voor tweede besmettingsgolf

In Iran wordt gevreesd voor een tweede besmettingsgolf met het corona virus nadat het dodenaantal het afgelopen 24 uur is gestegen tot 2.077. Gisteren was het aantal doden 1.934, een stijging van 143. Iran overweegt om verdere verspreiding te voorkomen reizen naar steden te verbieden. Binnenkort zou in Iran het Perzische Nieuwjaar worden gevierd. Iran weigert hulp van de VS. Volgens Iran zouden de door de VS ingestelde sancties een wereldwijde actie tegen het corona virus hinderen. Iran heeft verder ook weinig middelen om de economie, die nu ook nog te lijden heeft van de corona virus crisis, te stimuleren. Maar Iraanse leiders zou volgens de VS 1 miljard euro contant geld, beschikbaar gesteld door de EU en bedoeld om te gebruiken in de strijd tegen het corona virus, hebben verduisterd en gebruiken om zichzelf te beschermen. Volgens een ander bericht zou de EU 20 miljoen euro ter beschikking hebben gesteld, een veel lager bedrag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.