4000 jaar oud graf ‘homostel’ ontdekt

Begin van deze maand was in het nieuws dat het 4000 jaar oude graf van een ‘homostel’ zou zijn ontdekt. Dat is opmerkelijk nieuws. Ik weet niet hoe je zou moeten bewijzen dat het werkelijk om een homostel gaat, afgaande op de overgebleven beenderen. Maar als het werkelijk om een homostel gaat, dan haalt dit keihard de bewering van sommigen onderuit die beweren dat men in de tijd van de Bijbel geen weet had van “liefdevolle” en “duurzame” homorelaties (iets dergelijks beweerd Michael Foucoult). Dan is het niet ondenkbaar dat Mozes en Paulus ook deze relaties hebben afgewezen omdat God het huwelijk heeft ingesteld tussen man en vrouw alleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.