Nederland: onderzoek naar salafisme

In Nederland is een onderzoek naar het salafisme dat ook vaak met terreur in verband gebracht wordt, gaande. Diverse artikelen uit het nieuws:

1. “Overheid mist slagkracht bij toezicht op terreurfinanciering” 2. “Voorman moskeeën ontkent banden met moslimbroederschap” 3. “Oud-topman stichting Al Waqf geeft weinig prijs” 4. “Kan Tweede Kamer import salafisme stoppen?” 5. “Vooral Qatar en Koeweit kopen invloed in moskee” 6. “Gematigde moslims doen boekje open over Geleense Al Houda-moskee” 7. “Moskeeën in Rotterdam en Amsterdam in de greep van conservatieve Moslimbroeders” 8 “Nederlandse moslimbroeders houden term ‘islamofobie’ in de media” (9) “Onderzoek naar financiering moskeeën: het drieluik” (10) “Islamisering bezig aan een rampzalig scenario” (11) “Tweede Kamercommissie neemt geldstromen islamitische organisaties onder de loep” (12) “Witness threatened after speaking in foreign influence on mosques investigation

Citaat van terreurdeskundige Ronald Sandee bij (8): “Islamofobie is iets dat in de media wordt gebracht en gehouden door organisaties als het Moslim Broederschap. Ze worden ermee serieus genomen als partners in bijvoorbeeld Brussel. Ze krijgen toegang tot allerlei EU-organen, omdat ze zich zo sterk profileren met de islamofobie-industrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.