Verkeerde vergelijkingen – 2

De situatie van homoseksuelen wordt wel eens vergeleken met die van gemengde huwelijken, maar ook die van slaven. In de tijd van de slavernij bleef een slaaf eigendom van zijn eigenaar, ook al was deze gevlucht naar een staat waar de slavernij was afgeschaft. Ook deze vergelijking drijft de homoseksuelen, m.i. onterecht, in de rol van “slachtoffers”. Soms kun je de indruk krijgen dat homoseksuelen ook graag in die rol gezien worden.

Maar slavernij en homoseksualiteit hebben niets met elkaar te maken. Slavernij is verwerpelijk, want geen mens behoort aan een ander mens toe. Ten diepste is ieder mens eigendom van Zijn Schepper, de God van de Bijbel, die ieder mens heeft gemaakt (Ps. 139). Homoseksualiteit daarentegen is het ingaan tegen de orde die deze Schepper in Zijn schepping heeft gelegd (Gen. 2/Matth. 19). God heeft seksualiteit enkel en alleen bedoeld tussen de man en de vrouw waar hij mee getrouwd is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.