Presbyteriaanse kerk VS vindt homohuwelijk “christelijk”

De Presbyterian Church in Amerika heeft ingestemd met het homohuwelijk en noemt deze zelfs “christelijk”. Het huwelijk wordt door hen gedefinieerd als een verbintenis tussen “twee mensen”, en dus niet alleen meer tussen “een man en een vrouw”.

Hoe een kerk tot een dergelijke merkwaardige beslissing kan komen is niet duidelijk. De Bijbel definieert immers het huwelijk enkel en alleen als een verbintens tussen een man en een vrouw (Gen. 2/Matth. 19). Volgens de Bijbel is seksuele omgang alleen legitiem tussen man en de vrouw waar hij mee getrouwd is. Daarmee wijst de Bijbel expliciet maar ook impliciet alle seksuele omgangsvormen buiten het huwelijk tussen man en vrouw af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.