Zorgkosten en zorgfraude

Volgens de Nederlandse minister van Financiën kan Nederland de zorgkosten straks niet meer opbrengen. In 2018 werd voor het eerst voor meer dan 100 miljard euro aan zorg besteed. Opmerkelijk is dat zorgfraudeurs zonder al te veel problemen honderden miljoenen euro’s kunnen stelen. Zorgfraude lijkt vrij eenvoudig te zijn en mogelijk daardoor ook veel voor te komen. Het OM heeft al aangegeven de hoeveelheid fraudeurs niet aan te kunnen. Zorgfraude lijkt vooral veel voor te komen binnen gesloten gemeenschappen: “variërend van een streng christelijke plattelandsgemeenschap tot groepen met een migrantenachtergrond“. Zo werden vorig jaar nog twee “Utrechtse broers” veroordeeld tot 4 jaar cel vanwege 6,5 miljoen euro zorgfraude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.