Irak: Iraanse generaal gedood door luchtaanval VS

In Irak zijn o.a. een Iraanse generaal en een hoofd van een pro-Iraanse militie gedood na een luchtaanval door de VS. De generaal wordt als erg belangrijk gezien. De Iraanse generaal wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van vele Amerikanen, en ook de laatste aanvallen op de Amerikaanse ambassade in Irak. Door diverse pro-Iraanse milities wordt al opgeroepen om de dood van deze personen te wreken. Iran heeft de beschikking over diverse machtige proxies in de regio die gebruikt kunnen worden om Amerikaanse doelen aan te vallen en de regio verder te destabiliseren. Iran heeft aangegeven nu in oorlog te zijn met de VS. Ook heeft Iran wraak aangekondigd. Want ook Irak dreigt door de situatie meegezogen te worden in een oorlog tussen Amerika en Iran. Amerika heeft aangegeven aan te zullen vallen in Irak wanneer men dat nodig vindt. Volgens diverse wereldleiders is de wereld nu onveiliger geworden. Overigens zal niet iedereen, ook niet in het Midden-Oosten, rouwen om de dood van deze als meedogenloos omschreven man die soennitische burgers niet ontzag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.