Nieuw computermodel zoektocht naar buitenaards leven

Wetenschappers hebben een nieuw computermodel ontwikkeld voor het zoeken naar buitenaards leven op planeten. Met dit nieuwe model zou het zoeken naar methaan, een afvalproduct van leven, verbeteren.

Tja, volgens de moderne wetenschap zou het leven op aarde spontaan zijn ontstaan en ontwikkeld, op “natuurlijke” wijzen. De vraag is of dit waar is. Dat leven spontaan uit dode materie kan ontstaan, is tot nog toe onbewezen. Het is dan ook maar de vraag of er werkelijk buitenaards leven is. Voor christenen die de Bijbel als Woord van God geloven en vertrouwen is het duidelijk: als er leven is op andere planeten, dan is dit geschapen door God. De Bijbel geeft echter geen aanwijzingen voor het bestaan van leven buiten de aarde, laat staan intelligent leven. Het lijkt mij persoonlijk dan ook niet waarschijnlijk dat er intelligent buitenaards leven aanwezig is (uiteraard op God en de engelen na dan).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.