Voorstanders huwelijk man-vrouw verliezen terrein

In de VS (maar ook in veel andere landen) zijn voorstanders van het huwelijk tussen man en vrouw alleen, aan de verliezende hand. Voorstanders van het homohuwelijk winnen steeds meer terrein. De woorden die ze daarbij gebruiken zijn veelal: “gelijke rechten” en “discriminatie (door tegenstanders van het homohuwelijk)”. Maar een man-vrouw paar is Bijbels gezien iets anders dan een man-man of vrouw-vrouw paar. Uiteraard wordt daar in onze tijd door velen anders over gedacht. Die zien geen principieel verschil tussen een hetero- of een homostel. Als er inderdaad een verschil is tussen een hetero- en een homostel, dan is het de vraag of het een kwestie van “gelijke rechten” is om homo’s toe te staan te huwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.