Zweden: politie richt eenheid op om geweld bendes te bestrijden

De politie in de Zweedse stad Malmo gaat een speciale eenheid opzetten op geweld van criminele bendes te bestrijden. Onlangs nog werd een 15-jarige jongen doodgeschoten. Zweden was lang één van de veiligste landen van Europa. Maar m.n. in steden zijn steeds meer slachtoffers van geweld van criminele bendes. Veel bendeleden zouden oorspronkelijk niet uit Zweden afkomstig zijn. De meesten zouden afkomstig zijn uit landen als Irak, gevolgd door Bosnia, Libanon, Somalië, Syrië and Turkey. De partij Zweedse Democraten die geen voorstander van massa-immigratie is, zou op dit moment volgens de peilingen de grootste partij worden. Vanwege het bendegeweld heeft Denemarken grenscontroles ingesteld bij de grens met Zweden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.